وزیر جهاد کشاورزی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا در برنامه هفتم توسعه، تقویت ذخایر در سواحل را مدنظر قرار دهند.

سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در افتتاحیه ششمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهی‌گیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته، گفت: تولید حوزه شیلاتی در سال گذشته یک میلیون و ۲۵۹ هزار تن بوده است.

 وی با اشاره به برنامه افق توسعه ۱۴۰۴، یادآور شد: برنامه‌ریزی شده تا در این برنامه تولیدات شیلاتی به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برسد.

وزیر جهاد کشاورزی به تولید ۳۷۲ میلیون قطعه تخم چشم زده ماهی اشاره کرد و افزود: بیش از ۹۰ درصد از این تولید ماده بوده و در این حوزه ۲۲۰ درصد رشد داشته‌ایم.

وی در خصوص پرورش میگو نیز گفت: پرورش میگو با رشد حدود ۲۰ درصدی، از ۵۷ هزار تن به حدود ۷۰ هزار تن رسیده است.

به گفته مقام عالی وزارت، تعداد قفس‌های دریایی پرورش ماهی از ۱۳۳ به ۲۷۴ حلقه رسیده که رشد بیش از ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده‌ایم.

ساداتی‌نژاد با اشاره به مظلومیت تاریخی حوزه شیلات نسبت به سایر حوزه‌ها، اظهار داشت: آبزیان در بین پروتئینها ارزش افزوده بالایی دارند اما نتوانسته‌ در سبد غذایی ایرانی خود را نشان دهد.

وی ادامه داد: باید درباره طعم، فرآوری، پخت و پز و تبلیغات اقداماتی انجام داد و نقش صدا و سیما در این بخش محوری است. ‌

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که علاوه بر آبزیان در حوزه تولید شترمرغ نیز جایگاه خوبی داریم، افزود: ما از پرورش دهندگان شترمرغ هستیم اما در حوزه مصرف خانوار در این محصول مشکل داریم؛ این محصول می‌تواند با تولید ارزان‌تر و با سرعت تکثیر بالاتر در دسترس قرار گیرد.

وی به ظرفیتهای حوزه شیلات اشاره و تصریح کرد: این ظرفیتها تاکنون شکوفا نشده‌ است، در حال حاضر میزان تولید استان‌های داخلی به نسبت استان‌های ساحلی بیشتر است و این مهم نشان می‌دهد که به مطلوب نرسیدهایم.

ساداتی‌نژاد بر برنامه‌ریزی برای این مساله توسط سازمان شیلات تاکید کرد و افزود: ظرفیت و ثروت رها شده در استان‌های ساحلی وجود دارد؛ به‌جای اینکه به دنبال محدودیت صید برویم که قاعدتا موفق نخواهیم بود، باید به دنبال این مهم باشیم؛ ۱۰ تا ۱۲ هزار صیاد بدون مجوز وجود دارد و باید برای این مهم بر روی تقویت ذخایر در سواحل سرمایه‌گذاری کنیم که سبب نشاط در منطقه، ایجاد اشتغال و اقتصاد پویا می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا در برنامه هفتم توسعه تقویت ذخایر در سواحل را مدنظر قرار دهند.

وی با بیان این که صنایع فرآوری در شیلات به شدت نیاز به حمایت دارد، تصریح کرد: برای این موضوع استان‌های ساحلی باید تلاش کنند و سرمایهگذاران را به سوی این بخش سوق دهند.

به گفته مقام عالی وزارت، ۱۱.۷ درصد سهم کشاورزی از تولید ناخالص داخلی بوده اما بالاترین سهم سرمایهگذاری در این بخش ۴ درصد است.

ساداتی‌نژاد با تاکید بر حضور سرمایهگذاران از سایر بخش‌ها در حوزه کشاورزی، یادآور شد: باید سرمایه‌ها را از خارج از بخش کشاورزی به این بخش هدایت کنیم، البته سرمایهگذاران علاقمند به سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی به خصوص شیلات هستند.

وی در خصوص مردمی شدن بیشتر در حوزه شیلات گفت: در حوزه شیلات باید از ظرفیت‌های اتحادیهها و تشکل‌ها استفاده کرد و برخی امور باید به تشکل‌ها واگذار شود؛ اعتماد ایجاد شده می‌تواند ثروت و اشتغال را خلق کند.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که نیازمند حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه شیلات هستیم، یادآور شد: البته فعالیتهای خوبی در این حوزه آغاز شده است؛ در حوزه صادرات، فرآوری و فناوری باید حمایتهای لازم انجام شود. همچنین با پرداخت تسهیلات فناوری‌های جدید را حمایت می‌کنیم تا این فناوری‌ها بتوانند در حوزه‌های آبزی‌پروری استفاده شوند.

دیدگاهتان را بنویسید