در نشست مشترک شورای عالی استان‌ها و وزارت جهاد کشاورزی، زمینه‌های همکاری مدیریت بهینه زنجیره تامین مورد بررسی قرار گرفت.

روز گذشته نشست مشترک وزیر جهاد کشاورزی و رئیس شورای عالی استان‌ها با هدف استفاده از ظرفیت مدیریت شهری در تنظیم بازار کشور در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در این نشست، با اشاره به اهمیت مدیریت زنجیره تامین مایحتاج مردم اعم از گوشت و صیفی‌جات گفت: یکی از مشکلاتی که در تهران و بسیاری از شهرهای کشور وجود دارد این است که در برخی از میادین میوه و ‌تره‌بار واسطه‌هایی شکل گرفته که باعث اختلال در فرایند توزیع کالاهای اساسی می‌شود و در مواقع بحرانی کنترل قیمت را مشکل می‌کند.

وی افزود: از این رو بسیاری از تولید کنندگان محصولات دامی و زراعی پیشنهاد کرده‌اند که در میادین میوه و ‌تره‌بار غرفه‌هایی در اختیار آن‌ها قرار گیرد تا هم دلالی حذف شود و هم نظارت بر فرایند توزیع و کنترل قیمت به راحتی انجام شود.

ساداتی‌نژاد با ارائه پیشنهاد حضور و داشتن غرفه تره‌بار در داخل شهر و همچنین در میدان میوه و ‌تره‌بار مرکزی‏، گفت: در این صورت زمانی که قیمت نوسان داشته باشد مراکز میوه و ‌تره‌بار سطح شهر بهانه‌ای برای خرید با قیمت بالاتر ندارند و واسطه‌گری و دلالی نیز حذف‌ می‌شود.

وی رهگیری محصولات را از دیگر مسایل مدیریت زنجیره تامین دانست و افزود: برخی از دلالان برای سود بیشتر اقدام به خرید خارج از چارچوب‌ می‌کنند و اسناد و مدارک بارگیری محصولات دامی و کشاورزی که از مبدا وجود داشته، بدون مجوز به مکان‌های نامعلومی منتقل‌ می‌شوند؛ بنابراین از این رو باید محصولات رهگیری شوند تا بدانیم که محصولات تولیدی در کجا و به چه شکل به فروش‌ می‌رسند.

ایجاد مراکز و غرفه‌های تره‌بار در تمام محلات شهر تهران 

در ادامه این نشست پرویز سروری رئیس شورای عالی استان‌ها بر لزوم توجه به وضعیت اقتصادی مردم تاکید کرد و گفت: هر اقدامی که امروز به معیشت خانواده کمک کرده و از افزایش قیمت جلوگیری کند، کار بسیار مهمی است و در این راستا، شبکه بزرگی که امروز در اختیار شهرداری تهران است‌، می‌تواند کمک کننده باشد.

وی افزود: ما در شورای شهر و شهرداری آمادگی کمک به تنظیم بازار را داریم.

رئیس شورای عالی استان‌ها با اظهار این که برگزاری این جلسات و هماهنگی‌ها‌ می‌تواند زمینه همکاری مفید برای تنظیم بازار و مدیریت زنجیره تامین باشد، اضافه کرد: ظرفیت کلان مدیریت شهری، علاوه بر تهران در سایر کلانشهرها هم وجود دارد و‌ می‌تواند در اختیار اقتصاد مردم قرار گیرد.

سروری گفت: مقرر شده شهرداری تهران مراکز و غرفه‌های تره‌بار را در تمام محلات شهر تهران ایجاد کند که این مهم سبب دسترسی آسان مردم به کالای ارزان‌قیمت می‌شود.

گفتنی است؛ حسین دماوندی‌نژاد معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، محسن شیرآوند سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، سید سعید راد مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، محسن سلامی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور، افشین خلیلی معاون دولت و امور کمیسیون‌های شورای عالی استان‌ها، ایوب فصاحت مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران و داود قربانیان مدیرعامل شرکت شهروند نیز در این نشست حضور داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید