وزیر جهاد کشاورزی گفت: نبود سند کشاورزی باعث تغییر کاربری اراضی کشاورزی شده است و باید با صدور سند این تغییر کاربری را متوقف کنیم و از این میراث بین‌نسلی برای تامین غذای نسل آینده صیانت کنیم، زیرا تبدیل اراضی کشاورزی به باغ‌ویلا کشور را برای تامین غذا با چالش مواجه می‌کند.

سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان قزوین و در آیین صدور واگذاری اسناد مالکیت اراضی کشاورزی این استان اظهار کرد: دشت قزوین نماد کشاورزی هوشمند در کشور است، قزوین نیروی انسانی فکور دارد و عموم طرح‌ها در دولت از این استان شروع می‌شود به طوری که تولید و توزیع هوشمند نان، هوشمندسازی زنجیره تامین و توزیع اقلام اساسی از این استان آ‎غاز شده است.

وی با بیان این که یکی از ۵ برنامه محوری وزارت جهاد کشاورزی صدور اسناد اراضی کشاورزی است، افزود: از سال ۹۴ که قانون حدنگار در مجلس تصویب شده مقرر بود تا سال ۹۹ کل اراضی کشور صاحب سند شوند که اراضی کشاورزی را هم شامل می‌شود.

مقام عالی وزارت تصریح کرد: کشاورز ایرانی برای دریافت تسهیلات باید ضامن کارمند داشته باشد در حالی که با صدور سند برای اراضی کشور مشکل وثیقه و ضمانت برای تولیدکننده برطرف خواهد شد. کشاورز یک تولیدکننده است و با باقی تولیدکنندگان فرقی ندارد.

وی افزود: نبود سند کشاورزی باعث تغییر کاربری اراضی کشاورزی شده است و باید با صدور سند این تغییر کاربری را متوقف کنیم و از این میراث بین‌نسلی برای تامین غذای نسل آینده صیانت کنیم، زیرا تبدیل اراضی کشاورزی به باغ ویلا کشور را برای تامین غذا با چالش مواجه می‌کند.

ساداتی‌نژاد عنوان کرد: غذا امروز ابزار قدرت است، امریکا ۴ درصد جمعیت دنیا را دارد اما ۳۷ درصد از غذای جهان را تولید می‌کند بنابراین تولید غذا و حفظ اراضی کشاورزی اولویت ما در وزارت جهاد کشاورزی است، صدور سند کشاورزی با کاربری زراعی که غیرقابل تقسیم باشد. پس از این مرحله کار اصلی ما در یکپارچه سازی اراضی شروع خواهد شد.

وی ادامه داد: کشاورزی بدون یکپارچه‌سازی اقتصادی نیست، باید با ایجاد مشوق‌ها اسناد را با هم ترکیب و الحاق کنیم تا اراضی به سمت کشاورزی یکپارچه پیش ببریم. از سال ۹۹ تا شروع دولت سیزدهم تنها ۴ درصد از اراضی کشاورزی صاحب سند بودند و ما با تشکیل قرارگاه صدور اسناد اراضی در وزارت جهاد کشاورزی به صورت هفتگی، توانستیم در ۱۳ ماه ۱۵ درصد از اراضی کشاورزی را سنددار کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه صدور اسناد اراضی کشاورزی از ابتدای دولت ۱۱ درصد افزایش یافته است، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ رفع تداخلات اراضی کشاورزی باید به اتمام برسد و تا پایان دولت تمام اراضی کشاورزی صاحب سند خواهند شد.

وی ادامه داد: برای سرعت‌بخشی به صدور سند، طرح جشن سنددار شدن اراضی را در روستا، شهر، شهرستان و استان شروع کرده‌ایم تا یک ارزیابی و رقابت در استان‌ها داشته باشیم، رقابت بالایی بین زنجان و قزوین وجود داشت اما در حال حاضر استان قزوین رتبه اول صدور سند را در کشور دارد.

ساداتی‌نژاد بیان کرد: امروز در دو روستا برای اولین بار در کشور (مشک‌آباد و محمدآباد گرگر در استان قزوین) جشن سنددار شدن اراضی کشاورزی برگزار و تمام اراضی کشاورزی این روستاها صاحب سند می‌شوند تا رقابت در استان‌ها ایجاد شود، امیدواریم تا پایان دولت جشن سنددار شدن کل اراضی کشاورزی کشور توسط سران قوا برگزار شود که یک دستاورد بزرگ در کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: با تصویب بنده ت تبصره ۸ توسط مجلس شورای اسلامی، ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی وارد می‌شود که یک تحول و انقلاب بزرگ در بخش کشاورزی ایجاد خواهد شد که ۲۰ هزار میلیارد تومان آن مصوبات سفرهای استانی است و ۲۳۰۰ میایرد تومان آن مربوط به استان قزوین است که در صورت تصویب آن تا دو هفته آینده، به همراه رئیس قرارگاه سازندگی سفری را به این استان خواهیم داشت و یک بازدید ویژه از دشت قزوین تا پایان سال خواهیم کرد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی از مولفه‌های اصلی رسیدن به امنیت غذایی است، گفت: کشاورزی قراردادی مدرن‌ترین ابزار برای حمایت از معیشت کشاورز است، در ابتدای دولت با ۲۰۰ هکتار به صورت آزمایشی کار را شروع کردیم و امسال گندم را به صورت قراردادی کشت کرده‌ایم؛ در سال زراعی آینده در سایر محصولات هم این طرح را پیش خواهیم برد.

وی در ادامه از توزیع پنج هزار میلیارد تومان اعتبارات مکانیزاسیون از دو هفته گذشته خبر داد و اظهار کرد: برش استانی مربوط به توزیع اعتبارات نیز ابلاغ شده است بنابراین کشاورزان می‌توانند از طریق بانک کشاورزی این مبحث را پیگیری کنند.

ساداتی‌نژاد با اشاره به این که در کشور ۲۵ هزار هکتار گلخانه داریم، عنوان کرد: کالاهای اساسی و راهبردی برای کشور حائز اهمیت است، طبق دستور رئیس جمهور محصولات سبزی و صیفی باید از فضای باز به گلخانه منتقل شوند تا در اراضی کشاورزی محصولات اساسی و استراتژیک کشت شود.

وی افزود: برای انتقال سبزی و صیفی به گلخانه به ۱۵۰ هزار هکتار گلخانه در کشور نیاز داریم، ۲۵ هزار هکتار گلخانه در کشور داریم و باید ۱۲۵ هزار هکتار گلخانه در کشور احداث کنیم، لذا باید در قزوین بخشی از این طرح را اجرایی کنیم.

مقام عالی وزارت با بیان این که احداث باغات در اراضی شیبدار باید اجرایی شود، گفت: توزیع کود در گذشته از ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تن فراتر نمی‌رفت اما برای اولین بار در کشور این رقم در دولت سیزدهم به ۳.۲ میلیون تن افزایش یافته و در فصل زراعی سال آینده توزیع چهار میلیون تنی را هدفگذاری کرده‌ایم.

وی با تاکید بر این که ما حامی راه‌اندازی فرودگاه خدمات ویژه کشاورزی در قزوین هستیم، ادامه داد: در زمینه فرودگاه خدمات ویژه کشاورزی قزوین، تغییر کاربری‌ها و … نیز به استان تفویض اختیار داده شده و امیدواریم با سرمایه‌گذاری در این مکان قابلیت مسافربری در آن ایجاد شود.

ساداتی‌نژاد خاطرنشان کرد: در استان‌ها امکان واگذاری پنج درصد اعتبارات تملک دارایی‌ها به صندوق‌های توسعه کشاورزی وجود دارد، این اقدام کار خوبی برای تقویت بخش کشاورزی و پیشبرد برنامه‌های این حوزه است.

وی با اشاره به ضرورت فعالیت بیشتر تشکل‌ها و اتحادیه‌های بخش کشاورزی در حوزه تنظیم بازار و امنیت غذایی و ارایه اختیارات وزارت جهاد کشاورزی به آنها، گفت: این کار از اتحادیه مرغداری‌ها آغاز شده و به تمام اتحادیه‌ها تعمیم داده خواهد شد؛ اتحادیه مرغداران در ۳۱ استان مسوول خرید مازاد مرغ، کشتار، منجمدسازی و ذخیره است تا در زمان لزوم مرغ را به بازار وارد کنند و مابه‌التفاوت قیمت آن توسط وزارت جهاد کشاورزی پرداخت خواهد شد.

مقام عالی وزارت ادامه داد: از سیاست خرید تضمینی به قیمت تضمینی حرکت می‌کنیم و نقش اتحادیه‌های کشاورزی در این زمینه پررنگ‌تر خواهد شد.

گفتنی است؛ در پایان این نشست اسناد کشاورزی روستاهای محمدآباد گرگر و مشک‌آباد از توابع شهرستان بویین‌زهرا تقدیم کشاورزان منطقه شد.

دیدگاهتان را بنویسید