وزیر جهاد کشاورزی گفت: از هفته گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای دامداران و مرغداران در نظر گرفته شده که ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن در سامانه سیتا به استانها تخصیص یافته است.
سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی که به منظور بازدید از طرحهای بخش کشاورزی به شهرستان گلپایگان استان اصفهان سفر کرده است، در نشست با تشکلها و تولیدکنندگان بخش کشاورزی گلپایگان اظهار کرد: گلپایگان یک شهرستان ویژه در استان اصفهان و تولیدکننده محصولات لبنی و کشاورزی در کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: گلپایگان در کنار ثروت منابع طبیعی دارای ثروت منابع انسانی است، این شهرستان یک منطقه با منابع آبی خوب بوده اما تغییرات اقلیم باعث کمبود آب در آن شده است.
ساداتینژاد با بیان این که هیچ کس بهتر از کشاورز ایرانی کمبود آب را حس نمیکند، گفت: کشاورزان ما به خوبی ارزش آب را میدانند و قطعا به شرب به عنوان اولویت اول واقف هستند، البته ما در بهینهسازی و بهرهوری آب در اختیار کشاورز سرمایهگذاری لازم را خواهیم کرد و با کمک وزارت نیرو به این مسئله رسیدگی میکنیم.
وی افزود: در زمینه توسعه آبیاری نوین در شهرستان گلپایگان ۱۴ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده خواهد شد و این روند در سال ۱۴۰۲ هم ادامه خواهد داشت لذا باید از ظرفیتهای کشاورزی در این شهرستان استفاده شود.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: باید مباحث آبخیزداری و آبخوانداری در گلپایگان و خوانسار به جد پیگیری شود. در زمینه آبخیزداری و استخرهای معیشتی در گلپایگان ۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به درختکاری در شمال شهرستان گلپایگان برای جلوگیری از ایجاد ریزگرد گفت: طرح کاشت یک میلیارد نهال را در دستور کار داریم و در ۷ هزار و ۱۰۰ هکتار اراضی شمال این شهرستان را در این طرح قرار خواهیم داد تا با کمک مردم و تا پایان هفته منابع طبیعی در این اراضی درختکاری صورت گیرد.
ساداتینژاد در رابطه با سنددار کردن اراضی کشاورزی عنوان کرد: طبق دستور رئیس جمهور باید تا پایان دولت اراضی کشاورزی کشور به نفع کشاورزان دارای سند تکبرگ شود و یکی از معیارهای ارزیابی مدیران استان و شهرستان صدور سند اراضی کشاورزی است.
وی افزود: از سال ۱۳۹۴ قانون کاداستر در کشور تصویب شده و تا سال ۹۹ تمام اراضی کشور باید دارای سند تکبرگ میبود اما تا قبل از شروع دولت سیزدهم ۴ درصد از اراضی دارای سند شده بود و ۹۶ درصد عقب بود. اگر با روال سابق پیش برویم ۳۵ سال زمان خواهد برد و کشاورز ما بدون سند دارای هویت نیست و برای دریافت تسهیلات از بانک دچار مشکل خواهد شد لذا یکی از مسائل محوری ما صدور سند است.
مقام عالی وزارت با بیان این که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۰ درصد از اراضی سنددار شدهاند، خاطرنشان کرد: در ۶ سال گذشته ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور سنددار شده بود و در حال حاضر یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی سنددار شدهاند، تا پایان سال ۱۴۰۲ رفع تداخلات را به اتمام خواهیم رساند و تا ۱۴۰۴ تمام اراضی کشاورزی را دارای سند تک برگ خواهیم کرد.
وی افزود: باید گلپایگان در بین شهرستانهای استان اصفهان اولین شهرستانی باشد که سنددار شدن اراضی را جشن میگیرد و برای این کار تا پایان شهریور ماه زمان دارید.
ساداتینژاد در رابطه با امهال وام گفت: سررسید دامدار کارت کشاورزان در اسفند ماه به پایان میرسد که تا پایان خرداد تمدید خواهیم کرد و مذاکرات با دولت برای امهال وامهای کشاورزان به دلیل خشکسالی انجام شده است.
به گفته وی، کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت کنند ۵۰ درصد از آببهای آنها بخشیده خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص خط اعتباری مکانیزاسیون نیز عنوان کرد: هفته گذشته ۵ هزار میلیارد تومان توسط بانک کشاورزی برای تسهیلات مکانیزاسیون در نظر گرفته شده و سهمیه استانها مشخص خواهد شد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ مرغداران و دامداران ایثار بزرگی در حق کشور کردند و ما قدردان زحماتشان هستیم، ما یک اصلاح بزرگ اقتصادی را در کشور انجام دادیم و مرغداران و دامداران با وجود مشکلات بزرگ اقتصادی پای تامین سفره مردم ایستادند.
ساداتی نژاد در زمینه تسهیلات به مرغداران و دامداران گفت: برای حمایت از دامداران و مرغداران ۱۰ هزار میلیارد تومان تا پایان شهریور ماه در قالب دامدار کارت به دامداران اختصاص دادهایم که در حال استمهال آن تا پایان خرداد هستیم، ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر از هفته گذشته آغاز شده که ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن در سامانه سیتا به استانها اختصاص یافته است، همچنین رئیس جمهور بسته ویژه حمایتی برای دامداران در نظر گرفتند که ۱۰ هزار میلیارد تومان برای دو صندوق عشایری و دامپروری اختصاص یافت تا نهاده دامی را به صورت اعتباری در اختیار دامداران قرار دهند.
وی با تاکید بر این که باید بازار را به اتحادیه بسپاریم و مداخلات دولتی را کاهش دهیم، گفت: از دو هفته گذشته اتحادیههای مرغداران ۳۱ استان کشور را ملزم به تنظیم بازار مرغ در کشور کردهایم، اتحادیهها مرغ مازاد را خریداری و منجمد خواهند کرد و سردخانههای شرکت پشتیبانی امور دام در اختیار این اتحادیهها قرار خواهند گرفت و در زمان نیاز به بازار عرضه خواهند کرد، در صورت مابه التفاوت قیمت، زیان اتحادیهها توسط دولت پرداخت خواهد شد و برای این امر با اتحادیهها قرارداد خواهیم بست.
مقام عالی وزارت ادامه داد: تسهیلات لازم توسط بانک کشاورزی به اتحادیهها اختصاص خواهد یافت تا تنظیم لحظهای بازار در استان انجام شود.
وی در زمینه نبود سردخانه در شهرستان گلپایگان تصریح کرد: سرمایهگذاران علاقمند به تاسیس سردخانه، صنایع تبدیلی و فرآوری از محل تبصره ۱۸ تسهیلات دریافت خواهند کرد.
ساداتینژاد با بیان این که به دلیل محدویت آب باید به سمت ایجاد گلخانه حرکت کنیم، گفت: سبزی و صیفی باید از فضای باز به گلخانه منتقل شود و اعتبار خوبی را از محل تبصره ۱۸ برای ایجاد گلخانه اختصاص دادهایم.
وی با اشاره به قانون امنیت غذایی بیان کرد: در بند ۸ این قانون در خصوص سوخت کشاورزی صحبت شده که با تصویب این قانون تمام گلخانهها، واحدهای تولیدی و ماشینآلات کشاورزی صاحب کارت سوخت خواهند شد.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در سال ۱۴۰۱ برای احیا و بازسازی قنوات کشاورزی در این شهرستان تخصیص یابد.