وزیر جهاد کشاورزی از علاقهمندی رئیسجمهور چین به محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران خبر داد و گفت: در این راستا پای محصولات کشاورزی، لبنی و شیلاتی ایران بیش از گذشته به بازار یک میلیارد و ۴۰۰ نفری چین باز میشود.
سیدجواد ساداتینژاد سهشنبه شب در حاشیه سفر رییس جمهوری به چین در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا به امضای امروز چند سند همکاری در حوزه کشاورزی با چین اشاره کرد و گفت: امروز سه سند در بخش کشاورزی امضا شد که دو سند آن در خصوص صادرات محصولات لبنی ایران به چین و یک سند نیز مربوط به صادرات سیب بود.
وی با اشاره به صادرات مرکبات، عسل و آبزیان در دولت سیزدهم، افزود: با توافقهای صورت گرفته و مجوزهای صادر شده، پای محصولات کشاورزی ایرانی به بازار بزرگ چین باز شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که هر چه تولیدات کشاورزی افزایش یابد، باید بازار عرضه محصولات را فراهم کنیم، تصریح کرد: بازار چین بازار مهمی است به طوری که در صحبتهای رییسجمهور چین نیز به آن اشاره شد، با توجه به کیفیت محصولات کشاورزی، علاقهمندی به محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایرانی از سوی این کشور وجود دارد.
وی افزود: توافق صورت گرفته در بخش کشاورزی بین ایران و چین، موضوع مهمی است که پیرو مذاکرات چند ماه اخیر انجام شده است، این مذاکرات در بحث مکانیزاسیون و زنجیره ارزش است، همچنین در صنایع تبدیلی و فرآوری، تحقیقات، پژوهش و فناوری آماده سرمایهگذاری چین در کشورمان هستیم.
ساداتینژاد، آبزیپروری را از موضوعات مهم کشور دانست و گفت: علاقهمندی از سوی کشور چین در حوزه شیلات و میگو وجود دارد و در این راستا برنامهریزی منظمی بین دو کشور انجام شده است.
به گفته وی، دستاوردهای خوبی در خصوص کاشت برنج با آب شور و بحثهای مربوط به بذر و تحقیقات در کشور چین انجام یافته است که امیدواریم ارتباط بین ایران و چین در این خصوص افزایش یابد. همچنین میتوانیم در حوزه بذر، مکانیزاسیون، فناوری و زنجیره ارزش و گیاهان دارویی بین دو کشور همکاریها را افزایش دهیم تا بخشی از نیاز دو کشور برطرف شود.
وزیر جهاد کشاورزی به مذاکرات و نشست با وزیر کشاورزی چین و رییس آکادمی علوم کشاورزی این کشور در روز آینده اشاره و اظهار امیدواری کرد؛ بتوانیم در بخشهای مختلف اجرایی، فناوری و کشاورزی بین دو کشور مذاکرات موفقی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی با توجه به گستردگی فعالیتهای کشاورزی در چین و بازار بیش از یک میلیارد نفری این کشور، باید سطح مراودات، مذاکرات و تعاملات را توسعه دهیم، بر این اساس میتوانیم در حوزه بازار در بخش کشاورزی و شیلات حمایت خوبی از سوی این کشور داشته باشیم.